Чи врятує Кремль вирубка лісу в Москві

У медіа з’явилися фотодокази та документи, що свідчать про роботи задля «нацбезпеки РФ»

Щоб розташувати системи ППО в парках Лосиний острів, Коломенське і районах Тімірязевська і Печатники, московська влада змушена була вирубувати ліси, йдеться в розслідуванні The Insider (видання визнано в Росії ЗМІ-"іноагентом" і небажаною організацією),пишуть "Коментарі".

Як інформуєвидання, установка ППО в парку-заповіднику "Лосиний острів", про яку стало відомо на початку цього року, викликала обурення у місцевих жителів та екологів, проте у відповідь на їхній запит у муніципалітеті відповіли, що будівництво військових майданчиків проводили з метою "забезпечення національної безпеки та оборони Російської Федерації".


"Однак найбільше екологія постраждала в мікрорайоні Кур'янове, стверджує The Insider - там було знищено великий лісовий масив на березі Москви-ріки, навпроти садиби Коломенське, пише The Insider. Зараз там триває будівництво майданчика під потреби Міноборони Росії, який займе 5 гектарів".

Депутат Держдуми від цього району Світлана Разворотньова у відповідь на незадоволені заяви мешканців повідомила, що на цьому місці була "промзона, собачий розплідник і очисна станція". Вона також заявила, що не може розкрити деталі будівництва через те, "в який час ми живемо".

"Через близькість масштабного будівництва активісти почали переживати за збереження заповідника Коломенське і церкви Вознесіння, яка внесена до списку всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Пам'ятка може втратити статус через різку зміну ландшафту навколо неї. У Коломенському військова техніка розташовуватиметься і на природній території, що охороняється, і на території культурної спадщини, що в принципі неприпустимо", - нагадує The Insider.

Міноборони Росії досі не коментувало повідомлення про розгортання систем ППО на території Москви.


"Коментарі" також писали про те, що Росія не розраховувала на довгу війну, яка потребує іншої кількості боєприпасів і навіть стрілецького озброєння, ніж РФ має на сьогодні. Тому в армії ворога катастрофічно не вистачає озброєння.

Як повідомляв портал "Коментарі", на нинішньому етапі війни Збройні сили України, перебуваючи в успішній активній обороні, вирішують завдання щодо підриву обороноздатності російської армії та знищення найманців. Це необхідно для контрнаступу.

Читайте також на порталі "Коментарі" - перейменування РФ у Московію - питання не іміджеве.