Цими вихідними РФ може анулювати Мінські угоди: Арестович зробив заяву

Росія хоче провести вибори в Держдуму в окупованих Донецьку і Луганську

Цими вихідними режим Володимира Путіна може піти на безпрецедентний крок, коли задіє жителів окупованої частини Донецької та Луганської областей в голосуванні на виборах до Держдуми РФ. Це стане фактичним скасуванням раніше підписаних Мінських угод. Як передає портал "Коментарі", про це в ефірі політичного ток-шоу "Право на владу" заявив спікер української ТКГ в Мінську, радник глави ОП Олексій Арестович.

Спробу Кремля залучити громадян України до виборів у Держдуму РФ Арестович назвав "грубим порушенням міжнародного та національного права України і практично скасуванням Мінських угод з російської сторони".

Олексій Арестович зазначив, йому особисто складно уявити на який би ще крок могла піти Росія, щоб так зневажливо поставитися до Мінських угод, які сама ж підписала та на виконанні яких наполгає. Спікер ТКГ вважає, що, якщо мешканці Донецька і Луганська все-таки підуть на виборчі дільниці вибирати депутатів іншої держави, що буде зроблено під примусом, то це анулює Мінські угоди в односторонньому порядку - з російської сторони.

Читайте також на порталі "Коментарі" - Верховна Рада закликала весь цивілізований світ не визнавати вибори в Держдуму РФ, якщо вони будуть проведені на території окупованих Донецька, Луганська, а також українського півострова Крим.

Також раніше видання "Коментарі" повідомляло - Арестович жорстко поконфліктував в прямому ефірі з лідером Нацкорпуса Білецьким. Той назвав першого клоуном і розповів, навіщо його працевлаштували на Банковій та які головні задачі він виконує.