"Де починаються "червоні лінії": російський пропагандист зганьбився, пояснюючи слова Путіна

Володимира Путіна не можуть зрозуміти навіть "свої".

Кремль і пропагандистські ЗМІ Росії почали розходитися у трактуванні так званої "ядерної червоної лінії", яку встановив Володимир Путін. Про це пише видання "Агентство".

Журналісти звернули увагу на нещодавній ефір програми "Вести недели" з Дмитром Кисельовим, де той заявив, що із заяв Путіна нібито випливає, що приводом для застосування ядерної зброї може стати не тільки масований ракетний удар, але й атака безпілотників.

Пояснюючи неоднозначні формулювання Путіна, Кисельов сказав, що російський президент "свідомо лишив простір невизначеності". Пропагандист навіть припустив, що це може означати відповідь не тільки на запуск ракет, але й на інші форми повітряних атак.

"Масований старт — це скільки? 10, 20, 100? Тут Путін, на мій погляд, свідомо залишає простір невизначеності. Ба більше, зверніть увагу: не тільки про ракети йдеться, а навіть про безпілотники та інші літальні апарати. Теж треба замислитися. І рішення про ядерну відповідь ухвалюватиме одна людина — Путін. А його вже стільки провокували із Заходу, що в якийсь момент лідеру Росії може і набриднути", — висловився Кисельов.

Однак прессекретар Путіна Дмитро Пєсков пізніше спростував цю інтерпретацію, закликавши не надто апелювати до нового документа.

"Чесно кажучи, не потрібно надмірно апелювати до цього документа. Він надзвичайно важливий, ухвалено важливі рішення. Вони будуть формалізовані відповідним чином, але своя (війна — ред.) триває своїм ходом, і тут не потрібно щоразу шукати якісь зв'язки", — заявив Пєсков, знизивши напругу довкола нових заяв Кремля.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у США розповіли про нову методику Путіна