Диктатор Путін дав Заходу чутливий ляпас і послав сигнал США

Путін зумів залучити на саміт БРІКС генсека ООН, президентів Китаю і Туреччини, а також прем’єра Індії

Після початку повномасштабного вторгнення для України питанням виживання було формування ізоляції РФ в світі і посилення антипутінської коаліції, говорить нардеп Ірина Геращенко. Тоді, за її словами, проти резолюцій Генасамблеї ООН по Україні тоді наважувалися голосувати лише сама РФ і її найогидніші сателіти, як то Білорусь, Сирія чи Північна Корея. Тепер же, відзначає політик, генсек ООН Антоніу Гутерріш їде в Росію і при цьому він не був на саміті миру у Швейцарії.

"Це не лише про дискредитацію і аморальність ООН і її керівника в нинішньому аморфному вигляді, це й дуже тривожний сигнал українській дипломатії. Яка купу сил і часу інвестувала в роботу з країнами Глобального Півдня. Але жодна з них не підтримала санкції проти РФ, натомість, бачимо, що зараз активно легітимізують воєнного злочинця Путіна", - говорить Геращенко.

При цьому вона відзначила, що Росія проводить саміт БРІКС, до якого змогла крім генсека ООН залучити ще і президентів Китаю, Туреччини, премʼєра Індії.

Геращенко відзначила, що участь у саміті беруть держави з економіками, що розвиваються. І це, на її переконання, може мати безпосередній негативний вплив на війну в Україні, адже РФ бореться за нові ринки збуту і нові поставки товарів подвійного користування для свого ВПК, які зможе отримувати через ці країни. Окрім того, додала вона, це й шлях для обходу санкцій і послаблення їх впливу на російську економіку. Це все може підживлювати агресію і довготривалість війни.

"Звичайно, це чутливий ляпас колективному Заходу. Й сигнал США, яким варто задуматися над відновленням глобального лідерства. Бо поки що через нерішучість Заходу і посилюється вісь зла", - відзначила Геращенко.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав, що не всі друзі Путіна приїхали на саміт БРІКС в Казань.