Донька російського опозиціонера просить Байдена помститись за смерть Навального

Жанна Нємцова закликала Джо Байдена збільшити допомогу Україні, щоб помститись за смерть Навального та унеможливити перемогу Путіна у війні в Україні.

Донька російського опозиціонера Бориса Нємцова, якого вбили у Москві в 2015 році, пригадала слова президента США Джо Байдена щодо наслідків у разі смерті Навального. Жанна Нємцова закликала посилити допомогу Україні, як помсту за смерть ще одного російського опозиціонера.

На Мюнхенській конференції з безпеки Жанна Нємцова зауважила, що Джо Байден пригрозив Росії певними "наслідками", якщо російський опозиціонер Олексій Навальний помре.

"Оскільки ми сьогодні говоримо про Олексія Навального, його смерть, я хочу нагадати, що ще до повномасштабної війни в Україні президент США Байден сказав, що якщо Навальний помре у в'язниці, то будуть серйозні наслідки", - сказала Жанна Нємцова.

За її словами кращою помстою за смерть Навального буде збільшення допомоги Україні.

"Мені здається, що такими наслідками має стати військова, економічна та гуманітарна підтримка України", - вважає Нємцова.

Донька Бориса Нємцова наголосила, що російському диктатору Путіну "не можна дати перемогти у війні в Україні" та додала, що підтримує збільшення допомоги Україні.

Нагадаємо, що Борис Нємцов був убитий чотирма пострілами в спину неподалік Кремля у 2015 році. Російське слідство засудило п’ятеро чеченців за вбивство опозиціонера, однак замовник вбивства залишається невідомий.

Інший російський опозиціонер Олексій Навальний був отруєний в Росії у 2020 році, після чого пройшов курс лікування в Німеччині та знову повернувся до РФ. В Росії Навальний був одразу затриманий та засуджений на 9 років. Згодом термін збільшили до 19 років. Навального перевели до найпівнічнішої колонії РФ, а 16 лютого стало відомо про смерть російського опозиціонера.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Лула да Сілва став на захист Путіна у смерті Навального.