Ексглава ЦРУ назвав Путіна хуліганом: чи наважиться російський диктатор застосувати ядерну зброю

Путін не використає ядерну зброю, вважає ексглава ЦРУ Панетта.

Колишній глава ЦРУ Леон Панетта вважає, що російському диктатору Володимиру Путіну довелося б заплатити настільки високу ціну у випадку використання ядерної зброї, що він не готовий до такого результату.

Леон Панетта в інтерв’ю LIGA.net прокоментував можливість Путіна вдарити по Україні ядерною зброєю. За словами ексглави ЦРУ, російський диктатор поводиться як хуліган, однак не наважиться на такий крок.

"Путін не просто тиран, а хуліган. Погрожує всім. Завжди так робив. Єдине, що він розуміє, – мова сили. Якби наважився застосувати ядерну зброю, проти України, чи тим паче проти НАТО, то заплатив би дуже високу ціну. Ніхто не скаже, яку. Але не впевнений, що він готовий її платити", – сказав Панетта.

За його словами, Сполучені Штати дали зрозуміти Путіну, що застосування ядерної зброї матиме важкі наслідки для очільника Кремля.

"США дали зрозуміти, що мають плани на різні версії розвитку подій. Путіну не слід знати, що Штати і НАТО зроблять у відповідь на те чи інше", – наголосив Панетта, однак не став уточнювати, які саме наслідки можуть бути для Путіна від США.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, чи потрібно хвилюватися ядерній загрозі Путіна. Докторський науковий співробітник ядерного проєкту Осло Фабіан Гофман пояснив, що буде свідчити про готовність РФ застосувати ядерну зброю.

Також "Коментарі" писали про три причини, чому російський диктатор не використає ядерну зброю. Політолог Андрій Піонтковський вважає, що це чергова спроба шантажу Заходу від Володимира Путіна.