ЄС продовжив дію санкцій проти Росії через анексію Криму

ЄС розширить санкційний список, додавши туди людей і організації, які брали участь у будівництві Керченського моста

Посли Європейського союзу проголосували за продовження санкцій відносно Російської Федерації через анексію українського півострова Крим. Санкції продовжили ще на 6 місяців. Про це повідомляє кореспондент "Радіо Свобода" в Брюсселі Рікард Йозвяк.

Журналіст повідомив у своєму Twitter, що серед тих, на кого поширюється дія санкцій ЄС, знаходяться 175 осіб і 44 організації. Вони не зможуть отримати візи в ЄС, також залишаються замороженим їх активи в країнах Євросоюзу. Крім того, найближчим часом до списку санкцій додадуть ще 15 осіб і кілька організацій, причетних до будівництва Керченського мосту.

Нагадаємо, під санкції Росії потрапили ще більш як 40 українців, включаючи п'ятого президента України Петра Порошенка, ексглаву партії "Голос" Святослава Вакарчука, віцепрем'єра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольгу Стефанишину, ряд нардепів. "Коментарі" розібралися з експертами, чому санкції проти того ж Порошенка введено лише зараз, чому в списку санкцій не виявилося представників "Слуги народу" і з розрахунком на що РФ робить такий крок незадовго до наших місцевих виборів.