Газпром в серпні знизив видобуток газу на 34%

Російська енергетична компанія продовжує зменшувати видобуток газу.

Європейські санкції продовжують впливати на економіку Російської Федерації. За останній місяць літа Росія видобула на 34% менше газу ніж з аналогічним показником минулого року. Про це пише український журналіст та політичний аналітик Роман Шрайк у своєму Telegram каналі.

Український політичний оглядач визначив на основі відкритих даних, що Російська Федерація видобула в серпні 2022 року 25,7 млрд кубів газу, тоді як за аналогічний місяць 2021 року було отримано 39 млрд кубів газу. Таким чином зниження видобутку "Газпрому" становить 34%.

Приблизно такі ж результати показує Росія і за попередні літні місяці. В квітні та травні зниження видобутку газу склало 10% та 14% відповідно.

Цікаво також, що загалом у країни далекого зарубіжжя в 2022 році відбулось різке зниження продажів у порівнянні з 2021 роком. Скорочення "Газпрому" склало 57%.

Нещодавно країни ЄС планували поставити верхню ціну на російські енергоресурси, а також усе більше відмовлятись від нафти та газу з РФ. Наразі відомо, що сховища газу Європейського Союзу заповненні на понад 80%.

Раніше, портал "Коментарі" повідомляв, що санкції на російську нафту та нафтопродукти призведуть до значної втрати грошових надходжень до РФ. За оцінками міністра енергетики Германа Галущенко вони будуть сягати мінімум 40%.

Також, "Коментарі" писали про генерального директора "Нафтогаз" Юрія Вітренко, який повідомив, що українська компанія після модернізацій та надходження інвестицій зможе забезпечувати газом європейські країни. Більшість експертів критично поставились до таких заяв.