"Газпром" знову скоротив обсяги транзиту газу через Україну: подробиці

Обсяг за добу знизився до 57 млн кубометрів

Концерн "Газпром" вкотре зменшив кількість транзиту голубого палива через нашу країну. Обсяг за добу знизився до 57 млн кубометрів. Про це інформує в соціальних мережах керівник "Оператора ГТС" Сергій Макогон.

За його словами, не дивлячись на всі обіцянки, обсяг постачання з Росії до Євросоюзу щораз падає. З 1 листопада прокачування голубого палива через нашу країну знову зменшилось до 57 млн кубометрів на добу.

Макогон зазначив, що з 1 жовтня прокачування голубого палива через вітчизняну ГТС впало до 86 млн кубометрів, проте "Газпром" оплачує потужності транзиту цього енергоносія в кількості 109 млн кубометрів. Він вважає, що якщо збережуться жовтневі обсяги прокачування, то російська компанія зменшить постачання до країн Євроспільноти до кінця травня на приблизно 5 млрд кубометрів голубого палива.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що Юрій Вітренко розповів, як Україна зібралася перемагати "Газпром". Стратегія України полягає не в тому, щоб просити гарантії у Німеччині та США по транзиту газу через територію України після запуску "Північного потоку-2", тому що у Києва вже є гіркий досвід Будапештського меморандуму. Тому влада не дуже вірить в такого роду гарантії.

Юрій Вітренко зазначив, що стратегія України полягає в тому, що держава хоче сподіватися на силу права і саме так досягати успіху.Він додав, сьогодні Україна опинилася в тій ситуації, коли "доводиться наздоганяти", тому що попередня команда "Нафтогазу" мала проблеми з силою права, але зараз є всі передумови говорити про поліпшення наших позицій.