Глава російського регіону звільнився, щоб воювати в Україні

Сапожніков вважає, що на фронті "потрібен найбільше"

Глава адміністрації міста Чити, що у Забайкальському краї РФ Олександр Сапожніков заявив, що йде зі своєї посади та вирушає на війну в Україну. Про це він заявив у своєму Telegram-каналі, російський посадовець сказав, що він, "як десантник з бойовим досвідом", більше не може залишатися осторонь.

Саме так пояснив своє рішення Сапожніков. А ще - він заявив, що вважає війну в Україні "доленосною битвою" Росії за "право на майбутнє".

"Я прийняв рішення відправитися туди, де сьогодні потрібен найбільше – в зону спеціальної військової операції", – повідомив Сапожніков.

Місцеві російські ЗМІ ще минулого тижня писали, що Сапожніков, який з 2019 року очолює адміністрацію Чити, ймовірно, поїде на війну в Україну добровольцем 23 листопада. Однак, сам чиновник тоді відмовлявся коментувати цю інформацію.

Відомо, що Олександр Сапожніков - не перший чиновник, який прийняв рішення воювати на російській війні в Україні. Як заявили у військовому керівництві РФ, близько 1300 представників виконавчої влади воюють на війні в Україні.

Зазначимо, що "Коментарі" писали про те, що російський актор їде вбивати українців. Російський артист, який виконав відому раніше пісню "Комарово", Ігор Скляр їде на війну в Україну. Зовсім скоро він вступить до лав окупантів та піде на фронт. Про це сам путініст розповів у коментарі російським ЗМІ. Попри те, що Скляр знімався в українських стрічках, зокрема у фільмі "Бережіть жінок", 64-річний актор вирішив поїхати на війну, щоб вбивати мирних жителів України. Скляр заявив, що через три дні поїде на навчання, а потім й на війну.