Хамство не має кордонів: посол РФ у Сеулі накинувся із погрозами на Південну Корею

У РФ закликали Південну Корею подумати про наслідки, з якими зіткнеться у разі відправки зброї в Україну

Посол Москви у Сеулі Георгій Зінов'єв прокоментував можливість постачання зброї Південною Кореєю Україні. При цьому він наголосив, що такі дії точно вплинуть на відносини з РФ.

"Постачання зброї в Україну не змінили б результату конфлікту, але вони змінили б характер відносин між Москвою та Сеулом", — заявив російський дипломат.

На його думку, у такій ситуації РФ та Південна Корея втратили б можливість відновити двосторонні відносини.

Зінов'єв додав, що взаємодія РФ із Південною Кореєю відрізняється від її нинішніх відносин із західними країнами. Наразі перспективи налагодження діалогу між Москвою та Вашингтоном з його союзниками навіть "не проглядаються", а ось відновлення її зв'язків із Сеулом було б "бажано".

"Не втрачаю надії, що, незважаючи на всі очевидні труднощі, у перспективі ми зможемо повернути зв'язки на трек здорового розвитку", - додав Зінов'єв.

Російські дипломат також закликав південнокорейських експертів "серйозно подумати" про те, що справді може стати загрозою для їхньої країни. За його словами, вибір стоїть між "гіпотетичною відправкою" військових із КНДР до зони "спеціальної військової операції" та наслідками, з якими Південна Корея зіткнеться у разі постачання України летальною зброєю.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що Сеул може передати Україні наступальне озброєння власного виробництва. Наприклад, Україна може отримати бойові бронемашини, самохідні артилерійські установки, оперативно-тактичні ракетні комплекси та системи протиповітряної оборони різного радіусу дії.