Хтось у Кремлі думає не лише про Україну: на Заході вказали до чого готується РФ

Росія береже свою авіацію для ймовірної війни з НАТО

Росія береже свою авіацію та не використовує її настільки активно у війні в Україні, як сухопутні сили. При цьому експерти, опитані виданням Business Insider, припускають, що Кремль зберігає цей ресурс для можливої майбутньої війни проти НАТО.

Зокрема, експерт з військово-повітряних сил Інституту Мітчелла та підполковник ВПС США у відставці Джон Баум, відзначив, що росіяни могли б залучити до бою більш досконалі літаки, але вони цього ще не зробили. За його словами, Росія досі не використовувала в активних операціях свій найсучасніший літак Су-57, який позиціонується Кремлем як аналог американського F-35. Відомо, що цей літак лише кілька разів запускав ракети з російської території, але не залітав в український повітряний простір.

При цьому незалежний дослідник оборони і колишній офіцер Королівських ВПС Великобританії Ендрю Кертіс підкреслив, що Росія використовує багато своїх повітряних засобів, але багато з них не над територією України. Він наголосив, що РФ використовує Су-57 таким чином, щоб уникнути ризику. На його думку, росіяни прагнуть зберегти сучасні військово-повітряні сили для майбутніх операцій.

"І це саме по собі досить важливо, оскільки це свідчить про те, що принаймні хтось у Кремлі думає не тільки про Україну", — сказав Кертіс.

Про те, що Росія жертвує ефективністю своїх військ в Україні, щоб зберегти ресурси для можливого майбутнього конфлікту, заявив і Майкл Кларк, експерт з Росії та України та радник з національної безпеки Великобританії. Він додав, що якби росіяни кидали проти України все, що мають, вони, ймовірно, були б у сильнішій позиції, ніж зараз.

Кларк додав, що Росія береже свої літаки, оскільки розуміє, що якщо занадто глибоко застрягти в Україні, то нічого не залишиться для конфлікту з НАТО.

При цьому відомо, що Головнокомандувач США в Європі генерал Крістофер Каволі повідомив у квітні Конгресу, що Росія втратила в Україні лише близько 10% свого повітряного флоту.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав про те, скільки літаків має Росія.