Їдуть пожежні, триває евакуація. У Москві горить завод, на якому будують МіГи

У Москві на авіабудівному заводі МіГ на Ленінградському проспекті почалася пожежа, повідомляють росЗМІ. За їхньою інформацією, горять другий та третій поверхи будівлі, передає портал «Коментарі»

Площа загорання становить 70 кв. м, проводиться евакуація. На місце їдуть пожежники, зазначається, що є ризик переходу вогню та інші будівлі заводу.

За даними росЗМІ, найімовірніше, пожежа виникла в цеху, що займається реконструкцією, який прибудований до діючого корпусу заводу.

"Причина пожежі поки залишається невідомою. На даний момент (13:00) проводиться евакуація. До місця події їде кілька пожежних бригад: є ризик переходу вогню на інші будівлі заводу"
, - повідомляють росЗМІ.

При цьому відомо, що завод, на якому сталася пожежа, виготовляє бойові літаки сімейства МіГ-29 та винищувачі МіГ-35 для Міноборони РФ.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" розповідав, що український безпілотник атакував завод у Пітері . Росіяни намагалися його збити найпотужнішою системою ППО, але дрон все ж таки впав на території НПЗ. За інформацією джерел, росіяни намагалися збити український дрон, застосувавши комплекс С-400, який є найпотужнішою системою ППО, яка є в арсеналі ворога. Тим не менш, безпілотник все ж таки впав на території заводу.

Також портал "Коментарі" повідомляв, що на думку експертів, з аконними цілями для ЗСУ можуть стати низка аеродромів на території Росії . У першу чергу під удар можуть потрапити аеродроми, що перебувають у тимчасово окупованому Криму - Бельбек, Саки, Гвардійське, Качі вистачає гелікоптерів і Джанкой. Щодо європейської частини, то базування тактичної авіації — це Саваслейка, Єйськ, Приморсько-Ахтарськ, Воронеж (аеродром Балтімор) — там Су-34, Су-35 у великій кількості та аеродром неподалік центру міста, тому є чим займатися.

Крім того, нещодавно глава ГУР Міноборони Кирило Буданов пообіцяв, що у 2024 році "бавовни" на території Росії буде більше.