Коли Росія здригнеться від бунтів, - Подоляк

У Російській Федерації можуть спалахнути масштабні бунти, коли російська еліта почне дратувати суспільство

Росія захлинеться в бунтах, коли російська еліта почне дратувати суспільство. Про це сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк в ефірі телеканалу FREEДОМ, пишуть "Коментарі".

На його думку, зараз населення Російської Федерації абсолютно зомбоване, тому воно не особливо сприймає ситуацію на війні в Україні й те, що втрати їхньої армії перевищили вже 100 тисяч осіб.

“І це не питання навіть пропаганди, це питання очікувань самого суспільства. Воно не готове критично ставитися до того, що робиться всередині країни. І вже тим більше, що робить його уряд. Воно залякане, воно малоосвічене, воно агресивне, воно, знаєте, це категорія зовсім іншого цивілізаційного стану, ніж той, у якому ми з вами живемо або живе Європа тощо”, — сказав Подоляк.

Він упевнений, що величезна кількість загиблих, поранених, зниклих безвісти на російсько-українському фронті не вплине на настрої у РФ.

“Російська федерація повинна захлинутися в бунтах. А ось ці бунти вони почнуться, коли російська політична еліта, яка перебуває в афективному стані, а це означає, що вони не оцінюють правильно те, що відбувається. Вони продовжують вірити, що у них є шанси покарати цей світ не тільки Україну, а й решту світу. Тому вони постійно розповідають про те, що вони особисто воюють із НАТО. Так, сидячи в бункерах, вони особисто воюють із НАТО на території України. Так ось у них бунти почнуться, коли ця еліта буде дратувати суспільство своїм боягузтвом або своїми панічними настроями”, — вважає Подоляк.

Радник голови Офісу Президента вважає, що супротив владі в Росії може виникнути в іншому разі: коли прості росіяни перестануть боятися політичну еліту через її безсилля.

А до панічних настроїв політичних еліт призведуть подальші поразки армії РФ на території України, падіння кількох відносно великих військових об’єктів.

“І тоді суспільство відчує цю втрату. Ми це з вами побачимо найближчим часом. Ви побачите падіння, остаточне падіння російської неоімперії й, відповідно, ми з вами можемо очікувати на цьому місці появу іншого типу держави. Вона не буде демократичною, але вона, принаймні, на якийсь час буде менш агресивною”, — прогнозує Подоляк.

Як писали "Коментарі", Михайло Подоляк вважає, що Генштаб України подає не повну статистику втрат Росії та заявив, що у війні з Україною було ліквідовано 110-120 тис. росіян.