Колишній депутат Держдуми визнав, що окупанти вдарили по дитячій лікарні спеціально

Сергій Марков пояснив, навіщо російські війська завдали удару саме по дитячій лікарні

У черговій нахабній заяві, спрямованій на виправдання воєнних злочинів, російський політик і колишній депутат Державної думи Сергій Марков фактично визнав, що російські війська навмисно завдали удару по дитячій лікарні "Охматдит" у Києві.


Марков, який є довіреною особою президента країни-агресора Володимира Путіна, заявив, що в будівлі нібито розташовувався штаб українських військових.

На кадрах які оприлюднили очевидці, добре видно, що саме російська ракета зруйнувала дитячу лікарню "Охматдит" у Києві. Згідно з фото, ракета не була пошкоджена засобами ППО. Удар був точним і цілеспрямованим.


Українська влада підтвердила, що внаслідок удару постраждали діти та медичний персонал, але точну кількість жертв поки що не встановлено, бо їх кількість продовжує зростати

Після чергового терористичного ракетного удару по Україні, зокрема по Києву, російські пропагандисти почали поширювати інформацію, що влучання в житлові будинки та дитячу лікарню "Охматдит" – це нібито наслідки роботи української ППО, а не російських ударів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що РФ зробила цинічну заяву щодо ракетного обстрілу дитячої лікарні у Києві. У Міноборони країни-агресора заявили, що у відповідь на спроби ЗСУ вразити російську інфраструктуру, 8 липня ЗС РФ завдали групового удару високоточною зброєю великої дальності по території України.

Крім того, у Міноборони РФ стверджують, що заяви Києва про те, що Росія навмисного вдарила по цивільній інфраструктурі, "не відповідають дійсності". Водночас, аналітики Defence Express категорично спростовують інформацію про те, що руйнація лікарні "Охматдит" сталася внаслідок роботи української ППО. Як повідомляють аналітики, аналіз відеоматеріалів свідчить про те, що удар був навмисним. Зокрема, аналітики зазначають, що на відео видно, як крилата ракета наближається до мети після виконання маневру.