Кремль готовий до збільшення втрат російської армії в Україні: яку цифру обговорюють

У Путіна сподіваються, що навесні російська армія просунеться в Україні

Росія планує взимку стабілізувати фронт в Україні, а навесні відновити активні бойові дії, у зв'язку з чим у Кремлі очікують, що безповоротні втрати мобілізованих становитимуть близько 100 тис. осіб. Як передає портал "Коментарі", про це пише російське видання "Важливі історії" з посиланням на два джерела, одне з яких наближено до ФСБ, а друге – до Генштабу ЗС РФ.

За даними "Важливих історій", у Кремлі усвідомлюють, що активізація наступу навесні 2023-го призведе до того, що російська армія зазнає великих втрат. Публічно російське командування не оголошує цифри, але готується до того, що вбитими та пораненими ЗС РФ втратять близько 100 тисяч осіб. При цьому така цифра не лякає російської влади, бо безповоротні втрати готові замінити терміновиками.

Наближене до російського Генштабу джерело також поділилося з виданням прогнозом Кремля, згідно з яким втрати в Україні становитимуть близько 100 тис., переважно мобілізованих.

Джерело поділилося інформацією, що до весни наступного року міністерство оборони РФ планує відправити на військові полігони 120 тис. терміновиків, яких згодом зможуть перекинути в Україну, щоб заповнити втрати серед мобілізованих. Власне, саме тому по ніде на офіційних ресурсах так і не з'являється указ Путіна про завершення часткової мобілізації в Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" - чи збирається ворог найближчим часом нападати з півночі: ГУР дали роз'яснення .

Також видання "Коментарі" повідомляло – в Інституті вивчення війни розповіли, чому Москва частіше почала погоджуватися на обмін полоненими, що стало переломним моментом у російсько-українській війні.