Кремль хоче зупинити діяльність агентства з репатріації в Ізраїль

В Ізраїлі вже готують відповідь на недружні дії РФ

Представники уряду Російської Федерації вимагають призупинити роботу Єврейського агентства (Сохнут) на російській території країни. Агенція організовує репатріацію євреїв з усіх країн до Ізраїлю. Про це інформує The Jerusalem Post.

Вказівку зупинити всю роботу агенції Сохнут було отримано на цьому тижні. Офіс Сохнута з Єрусалиму, МЗС країни і канцелярія прем'єра пишуть на ці дії відповідь.

Важливо, що ця команда буда дана в час напруги, що зростає між державами. При цьому, Ізраїль зараз на стороні України і її очільника Володимира Зеленського, а РФ, тепер засудила удари по Сирії, в яких звинувачується Ізраїль.

Зупинення роботи агенції Сохнут може завадити можливості євреїв з Росії здійснити еміграцію до Ізраїлю. Вже зараз багато охочих закінчили оформлення документів, але не можуть полетіти через те, що скасовані рейси.

Як пише медіа, представники єврейської громади в РФ бояться за своє життя і кажуть, що є спроби їх заарештувати. Припинення діяльності організації Сохнут на російській території буде здійснено вперше за останні 30 років, коли тут забороняють діяльність з репатріації.

"Сьогодні вранці мені повідомили про рішення російського Міністерства юстиції. Як відомо, єврейське агентство є центральним органом уряду і Міністерства у справах допомоги імміграції євреїв з усього світу в державу Ізраїль. Ми повинні забезпечити збереження масштабів їхньої діяльності, як це було протягом багатьох років. Я звернулася до прем'єр-міністра із закликом працювати з адміністрацією Москви над розв'язанням проблеми", - пояснила проблему міністр з питань алії та інтеграції Пніна Тамено-Шете.

Нагадаємо, що "Коментарі" інформували про те, що у РФ заявили, що США вже воюють в Україні.