Кремль звинуватив США у причетності до "терористичного акту"

Прессекретар президента РФ Дмитрій Пєсков заявив, що США та Велика Британія підірвали газопровід "Північний потік".

Речник Кремля Дмитрій Пєсков заявив, що Сполучені Штати та Велика Британія були причетними до вибухів на газопроводі "Північний потік". Пєсков назвав інцидент з атакою на газопровід "терористичним актом".

Прессекретар російського президента Дмитрій Пєсков посилався на американського журналіста Сеймура Герша, який у лютому опублікував свої результати досліджень, де припустив, що вибухи на газопроводі "Північний потік" були організовані США.

"Тут важливо те, що де-факто такий терористичний акт проти критичної енергетичної інфраструктури організували Сполучені Штати та Великобританія", - заявив Пєсков та додав, що "вони так чи інакше причетні до цього терористичного акту".

Нагадаємо, що у вересні минулого року сталось кілька вибухів, які пошкодили газопроводи "Північний потік". Західні офіційні особи та Україна заявили, що за цим стоїть Росія, яка вчинила саботаж. У Кремлі заперечують та звинувачують Київ та союзників України. Після року з моменту інциденту офіційно невідомо, хто відповідальний за вибухи на газопроводі "Північний потік".

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Кремлі відреагували на сина Кадирова, який жорстоко побив чоловіка у СІЗО. Прессекретар Володимира Путіна Дмитро Пєсков несподівано заявив, що не буде коментувати ситуацію.

Також "Коментарі" писали, що у Кремлі розкритикували Байдена через його слова про Путіна. Президент США заявив, що не буде товаришувати з такими диктаторами як Путін. Байден таким чином критикував свого конкурента Трампа, який постійно наголошує, що має добрі зв'язки з президентом РФ.