Лавров анонсував переговори щодо гарантій безпеки з США, розповівши про три треки

Переговори щодо "гарантій безпеки" між Росією та США пройдуть найближчим часом

Перша відверта розмова між Росією та США щодо "гарантій безпеки" має відбутися вже в перших місяцях 2022 року. Але про формат і місце переговорів поки що говорити передчасно. Про це інформує видання "Коментарі", посилаючись на "РІА Новини", яке цитує слова глави МЗС Російської Федерації Сергія Лаврова.

Головний російський дипломат зазначив, що за результатами чергового контакту узгоджено організаційні модальності подальшої співпраці.

Сергій Лавров також анонсував на початок наступного року перший етап переговорів між Росією та США. У січні має бути визначений майданчик для переговорів та вже має бути предметний розгляд документа, який надалі сторони зможуть підписати.

Лавров назвав реакцію Вашингтона на пропозицію Кремля щодо "гарантій безпеки" "діловою", а також розповів про три треки переговорів.

Глава МЗС Росії поінформував, що діалог між сторонами з'явився і це не може не обнадіювати, адже вже відбулася низка контактів на рівні помічників президентів, узгоджено основні організаційні моменти.

Читайте також на порталі "Коментарі" – експерти в ексклюзивному інтерв'ю розповіли, звідки з'явилася інформація про можливе використання хімзброї на Донбасі. Першими таку інформацію озвучили у Кремлі, заявивши, що саме США можуть стояти за новою провокацією проти Росії, до якої можуть залучити Україну. Експерти вважають, що насправді не Росія, а США можуть влаштувати провокацію, подібно до тієї, яку вже провели в Сирії, підставивши сили Башара Асада. Діяти в такому стилі в дусі Росії.