Лавров пропонує Грузії цинічну допомогу для примирення

Лавров заявив, що контакти Грузії та квазіреспублік нібито є "неминучими".

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров заявив про готовність РФ допомогти Грузії у процесі примирення із самопроголошеними республіками — Абхазією та Південною Осетією. Про це повідомляє "Ехо Кавказу".

Лавров зазначив, що чинне грузинське керівництво нібито має "чесну оцінку минулого" і прагне досягнути історичного примирення з цими регіонами. За словами міністра, конкретні деталі примирення, його форма та умови мають визначатися самими сторонами — Грузією, Абхазією та Південною Осетією.

"Нинішнє грузинське керівництво просто чесно оцінює минуле. Вони так і сказали, що "хочемо примирення історичного". А в якому вигляді, в якій формі це примирення може відбутися - це вирішувати самим "країнам": і Абхазії, і Південній Осетії. Вони сусіди з Грузією, там все одно якісь контакти неминучі. Якщо буде інтерес з усіх боків у нормалізації цих відносин, забезпеченні домовленостей про ненапад... ми в разі зацікавленості сторін будемо готові допомагати", - сказав Лавров на пресконференції за підсумками тижня високого рівня 79-ї сесії Генасамблеї ООН.

Лавров також додав, що Росія готова виступити посередником у разі, якщо всі сторони висловлять зацікавленість у нормалізації відносин та укладенні домовленостей про ненапад.

Варто зазначити, що у серпні 2008 року Росія здійснила військове вторгнення в Грузію під приводом підтримки сепаратистських рухів в Абхазії та Південній Осетії. Після цього РФ визнала незалежність обох регіонів.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що у Росії назвали два українські закони, які потрібно скасовувати Трампу, щоб закінчити війну. Колишній президент США Дональд Трамп під час зустрічі з президентом Володимиром Зеленським заявив, що закінчить війну в Україні, ще до своєї інавгурації, якщо виграє вибори. На ці слова відреагував очільник МЗС РФ Сергій Лавров, який назвав два закони, які на думку Москви наблизять закінчення війни.