Лавров розповів, яку вимогу Кремль виставив Зеленському

Лавров заявив, що російські військові не "штучно підганятимуть" військові дії в Україні під якусь дату, включаючи День перемоги 9 травня

Росія вважає Володимира Зеленського президентом України і не вимагає, щоби він здався. Водночас Москва вимагає від українського президента, щоб той наказав українським захисникам та українському народу скласти зброю і припинити чинити опір повномасштабному російському вторгненню. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров в інтерв'ю італійській телекомпанії "Медіасет". Як передає портал "Коментарі", слова Лаврова передають російські пропагандистські видання "РІА Новини" та "ТАРС".

Глава МЗС Росії підтвердив, що в РФ, як і в попередні роки урочисто відзначатиметься День перемоги. При цьому виправдовуючи провали путінської "спецоперації" в Україні, Сергій Лавров зазначив, що немає жодного завдання досягати якогось успіху, прив'язуючись до якоїсь дати.

За словами Лаврова, російське керівництво не має наміру повторювати досвід СРСР, коли за будь-яку ціну намагалися досягти якихось перемог, аби встигнути до якоїсь важливої дати. Тепер інший підхід – війна в Україні продовжується і Кремль керується не датами, а тим, щоб максимально зберегти життя російським солдатам та мінімізувати проблеми для громадянських в Україні.

Міністр зазначив, що Росія виставляє вимогу українській влади – видати наказ ЗСУ про припинення опору російській армії. Також Лавров заявив, що на території промзони "Азовсталі" у Маріуполі сьогодні залишаються "західні офіцери та найманці".

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Генштабі ЗСУ розповіли, куди ворог перекинув частину окупантів, які стояли у Маріуполі. Ворог веде наступ практично на всій лінії фронту.