Лавров сказав, коли можна домовлятися про час і місце переговорів щодо України

Лавров заявив, що Росія категорично не сприймає «формулу миру» президента Володимира Зеленського

Можна легко і просто домовитися про місце та час проведення переговорів щодо України, про це заявив міністр закордонних справ країни-агресора Росії Сергій Лавров. Втім, за його словами, перед цим Росія хоче зрозуміти, що на таких переговорах обговорюватимуть.

"Коли ми побачимо серйозну готовність захищати ті самі права людини, які Захід завжди на своїх прапорах гордо виносить з будь-якого питання, але тільки не з цього, коли ми побачимо таку готовність, ми, я переконаний, легко домовимося за місцем та часом зустрічі. Але спочатку потрібно зрозуміти, що ми обговорюватимемо", - сказав Лавров.

Крім того, глава МЗС країни-агресора заявив, що колективний Захід не має бажання укладати домовленості по-чесному щодо врегулювання українського конфлікту.

"Ініціатива Зеленського давно відома, вона вже всім оскомину набила. Це ультиматум чистої води", - заявив російський міністр.

Також Лавров наголосив, що Захід продовжує "чіплятися" за цей ультиматум і "не хоче домовлятися чесно".

Лавров зазначив, що справжні бажання Заходу — продовжувати робити все, щоб завдати Росії стратегічної поразки на полі бою. Міністр закордонних справ Росії додав, що РФ ніколи всерйоз не розглядала "формулу Зеленського".

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що італійські журналісти з'ясували, що Шольц нібито почав працювати над своїм мирним планом, який передбачає "територіальні поступки" з боку України. За їхньою інформацією, канцлер прагне зміцнити свої позиції перед виборами та увійти в історію як "канцлер миру". Сам Шольц закликав почати обговорювати, як можна прийти до миру в Україні якнайшвидше, і запропонував провести ще одну конференцію щодо України, але за участю Росії.

При цьому в Україні закликають зрозуміти, що РФ не воює за шматок української землі, а хоче знищити країну та її мешканців.