Лавров в ООН зробив нові цинічні заяви про цілі війни в Україні (ВІДЕО)

Лавров знову заговорив про НАТО і "київський режим"

Засідання Радбезу ООН, що відбувається 24 квітня, проходить під головуванням міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова. Саме під час свого довго спічу очільник дипломатичного відомства Кремля знову назвав "цілі" війни, яку Росія розв'язала проти України та звинуватив США, "НАТО", ЄС і "київський режим".

"Усунути роками створювані НАТОвцями загрози для нашої безпеки безпосередньо на наших кордонах і захистити людей, яких позбавили проголошеними багатосторонніми конвенціями прав, захистити їх від публічно заявлених "київським режимом" прямих загроз винищення і вигнання з територій, де століттями жили їхні предки. Ми чесно сказали, за що і за кого воюємо", – заявив представник російського МЗС.

Лавров закинув порцію звинувачень на адресу США і Євросоюзу.

"На тлі істерики, що нагнітається США і Євросоюзом, хотілося б на контрасті запитати: а що робили Вашингтон і НАТО в Югославії, в Іраку, в Лівії? Чи були там загрози їх безпеці, їх культурі, їх релігії, їх мовам? Якими багатосторонніми нормами вони керувалися, проголошуючи незалежність Косова в порушення принципів ОБСЄ і руйнуючи стабільні, економічно заможні держави Ірак і Лівію, розташовані за 10 тисяч миль від американських берегів?" – додав він.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Лавров раптово змінив риторику та заявив, що Росія хоче закінчити війну в Україні. Очільник дипломатичного відомства Кремля несподівано сказав, що Росія нібито хоче якнайшвидше закінчити війну в Україні. Але повномасштабне вторгнення РФ Сергій Лавров називає "конфліктом". У повідомленні йдеться, що під час однієї із закордонних поїздок Лавров раптово змінив агресивну риторику на "миротворчу".