Лавров відповів, чи злякався Захід ядерних погроз Путіна

Сергій Лавров назвав питання далекобійної зброї реакцією на зміну ядреної доктрини Росії.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що відсутність дозволу США на використання далекобійної зброї означають реакцію Заходу на ядерні погрози російського диктатора Володимира Путіна. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров виступив на пресконференції за підсумками 79 сесії Генеральної Асамблеї ООН, де розповів, які ознаки свідчать, що Захід почув заяви Путіна щодо зміни ядерної доктрини Росії.

"Коли ми говоримо щось публічно, особливо коли президент каже публічно, ми виходимо з того, що той, хто цікавиться нашими підходами, вони це чують", - сказав Лавров.

За його словами, саме рішення західних країн щодо застосування далекобійної зброї для ударів вглиб Росії стануть тим фактором, який покаже, чи почув Захід слова російського диктатора Володимира Путіна.

Нагадаємо, що 25 вересня Путін вніс зміни до ядерної доктрини РФ - в оновленій редакції Росія може використати ядерну зброю проти країни, яка не володіє ядерною зброєю, але підтримується державами, які нею володіють.

Прессекретар Зеленського Сергій Нікіфоров на питання про дозвіл США застосовувати далекобійну зброю відповів, що першими про це дізнаються росіяни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що очільник МЗС РФ Сергій Лавров відреагував на критику бразильсько-китайського "мирного плану" від Володимира Зеленського.

Також "Коментарі" писали про американського професора, який пояснив, чому президент США Джо Байден не дає дозвіл Україні на використання далекобійної зброї для ударів вглиб територій Росії.