Лавров вигадав нову проблему, чому Кремль не влаштовують мирні ініціативи інших країн

Сергій Лавров поскаржився, що мирні плани інших країн не містять важливого пункту для РФ.

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров заявив, що у жодній мирній ініціативі від інших країн непередбачено питання прав російськомовного населення. За словами Лаврова, це ключова проблема. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Очільник МЗС РФ Сергій Лавров виступив з коментарями про можливість переговорів між Україною та Росією, зокрема щодо мирних планів, які пропонують інші країни.

"Жодна іноземна ініціатива щодо врегулювання конфлікту щодо України не стосується прав російськомовного населення, це ключова проблема" - заявив Лавров.

Також Лавров відповів, чи готові у Кремлі обмінюватись територіями з Україною.

"Несерйозно говорить про вирішення українського конфлікту як питання про "обмін територіями", йдеться про права людей", - цинічно сказав російський дипломат, війська країни якого неодноразово порушували права людей в Україні.

На питання щодо місця можливих майбутніх переговорів з Україною, Лавров у своїй пропагандистській заяві вкотре звинуватив Захід вказавши, що ті нібито своєю підтримкою України порушують права людей.

"Коли ми побачимо серйозну готовність захищати ті самі права людини, які Захід завжди на своїх прапорах гордо виносить з будь-якого питання, але не з цього. Коли ми побачимо таку готовність, я переконаний, що ми легко домовимося за місце проведення зустрічі. Але спочатку треба зрозуміти що ми обговорюватимемо", - сказав Лавров.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в Кремлі прокоментували можливість закінчити війну в Україні мирними переговорами.

Також "Коментарі" писали про те, чи готовий Путін до мирних переговорів та що має зробити Захід, аби змусити російського диктатора закінчити війну на умовах України.