Медведєв порадив Макрону тікати з країни: що стало причиною

Дмитрій Медведєв порадив Еммануеля Макрону залишити Францію. Також російський політик дав пораду Павлу Дурову.

Заступник голови Ради Безпеки РФ Дмитрій Медведєв закликав президента Франції Еммануеля Макрона тікати з країни. Причиною такої "поради" від російського політика став арешт засновника Telegram Павла Дурова.

Дмитрій Медведєв у соціальній мережі X опублікував повідомлення у якому закликав Макрона залишити Францію.

"Макрон, геть із Франції негайно! Армія Дурова вирушила на тебе", - пише Медведєв.

Крім порад для Макрона, Медведєв у Telegram також звернувся до Павла Дурова вказавши на помилку бізнесмена.

"Він прорахувався. Для всіх наших спільних тепер ворогів він росіянин – і тому непередбачуваний та небезпечний. Іншої крові. Точно не Маск і не Цукерберг. Дурову треба нарешті зрозуміти, що Батьківщину, як і часи, не обирають", - заявив Медведєв.

Нагадаємо, що ввечері 24 серпня в аеропорту Парижа поліція арештувала Павла Дурова. Причиною арешту стала відмова від співпраці при розслідуванні різних злочинів, пов'язаних з використанням Telegram.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв про те, що для Росії означає арешт Дурова у Франції. За словами керівника Центру протидії дезінформації Андрій Коваленка, це провал оточення Путіна, який може знищити усю агентурну мережу Росії в Європі.

Також "Коментарі" писали про перші реакцію російських чиновників на арешт Дурова. Віцеспікер Держдуми РФ Владислав Даванков закликав очільника МЗС Сергія Лаврова вплинути та домогтися звільнення засновника Telegram, а дипломат Михайло Ульянов заявив, що представникам міжнародного інфопростору тепер небезпечно їздити в "тоталітарні країни".