Медведєв розповів, скільки осіб щодня поповнюють армію РФ

Медведєв заявив, що Кремль вербує на війну по тисячі росіян щодня

Понад тисячу осіб йдуть служити в російську армію за контрактом або як добровольці, стверджує заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв.

"Загалом завдання, поставлене президентом щодо набору військовослужбовців за контрактом і добровольців в інтересах об'єднаного угруповання військ у 2024 році, виконується. Середньодобовий темп набору залишається стабільним, становить близько однієї тисячі осіб", - заявив Дмитро Медведєва.

Як відомо, розвідка Великої Британії назвала травень найкривавішим за весь час війни. За її даними, втрати росіян становили в середньому близько 1200 осіб на день. За травень армія РФ могла втратити 31-37 тисяч військових.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що росіяни просунулися в районі Нью-Йорку та Красногорівки. Це вже не дзвіночок, а набат, який сповіщає про наближення катастрофи, пише офіцер ЗСУ Микола Мельник. "Близько тижня назад я писав про системні проблеми та наміри ворога ліквідувати Торецький укріпрайон, при чому, можливо, не фланговим охопленням, а в лоб, та про необхідність, економлячи солдатів, відходити на висоти, які є перед Покровським", — відзначив Микола Мельник.

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що президент Володимир Зеленський розповів, чого очікує Україна від саміту НАТО, який відбудеться у Вашингтоні 9-11 липня. Президент розповів, що Україна хотіла б отримати запрошення вступити до Альянсу, але вже знає, що не отримає. "Ми хотіли б отримати щось схоже на запрошення до НАТО. Це був би знак, що ніхто не боїться Путіна і що всі впевнені у світовому лідерстві США", — заявив він.