Медведєв зізнався як Росія використовує Telegram проти України

Дмитрій Медведєв заявив, що Росія використовує Telegram для впливу на українців.

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитрій Медведєв заявив, що Кремль використовує месенджер Telegram для поширення своєї пропаганди серед українців. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Дмитрій Медведєв під час зустрічі з кандидатами від путінської партії "Єдина Росія" розповів, як Кремль використовує Telegram у своїх цілях проти України. За його словами, завдяки месенджеру Росія може впливати на "рядового українця".

"Матеріали, які ми там публікуємо, доходять до сприйняття рядового українця. І в нього теж починаються розумові процеси, що дещо інакше, ніж показують у них по телевізору. Тому це очевидно політична історія", - сказав Медведєв.

Російський політик зазначив, що Telegram є одним з найпопулярніших засобів комунікації серед росіян, зокрема і тих, які беруть участь у війні та перебувають на території України.

Під час виступу Дмитрій Медведєв також прокоментував арешт засновника Telegram Павла Дурова у Франції. За його словами, "наявність злочинної діяльності в Telegram не означає, що вона була схвалена засновником месенджера Павлом Дуровим".

Нагадаємо, що 24 серпня Павла Дурова арештували в аеропорті поблизу Парижу. За даними французьких ЗМІ, його звинувачують у небажання співпрацювати щодо модерації на платформі, де здійснювались різні злочини, зокрема продаж наркотиків, торгівля людьми та інше.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Дмитрій Медведєв порадив президенту Франції Еммануелю Макрону тікати з країни через арешт Павла Дурова.

Також "Коментарі" писали про те, що арешт Дурова став провалом оточення Путіна та про те, які ризики він може нести для Кремля.