Міноборони РФ знову збільшуватиме чисельність армії: на скільки

Кремль хоче набрати до армії ще 400 тисяч контрактників

За рахунок контрактників із 1 квітня Міноборони РФ планує збільшити чисельність російського війська ще на 400 тисяч осіб. Як передає видання "Коментарі", про це пише "Радіо Свобода".

Офіційно Москва не оголошує цієї інформації, але регіони вже отримали рознарядки, виходячи з яких стає зрозуміло, які цифри доведено областям для поповнення лав армії. Йдеться про підписання контрактів на військову службу.

Журналісти зазначають, що основна частина роботи лягає на працівників військових комісаріатів, а звітувати про виконання плану стануть губернатори.

У Міноборони РФ мають намір, зокрема, набрати у Челябінській та Свердловській областях на професійну службу по 10 тисяч осіб, у Пермському краї, як повідомляється, потрібно зібрати 9 тисяч контрактників.

Цього тижня мешканцям Воронезької області знову почали роздавати повістки у військкомати, як це було у вересні минулого року після оголошеної російським диктатором Володимиром Путіним "часткової мобілізації".

Влада Воронезької області запевняє, що це робиться "виключно для актуалізації даних військового обліку".

У той же час речник президента РФ Дмитро Пєсков стверджує, що в Кремлі "немає обговорень" щодо проведення другої хвилі мобілізації.

У публікації також зазначається, що чутки про початок нової хвилі мобілізації в РФ, щоб було когось кидати на війну проти України, періодично з'являються в ЗМІ з кінця 2022 року. При цьому у Кремлі продовжують заперечувати такі плани.

За офіційними даними, з вересня 2022 року в рамках "часткової мобілізації" на військову службу закликали понад 330 тисяч громадян РФ, які перебувають у запасі.

У січні 2023 року глава Міноборони РФ Сергій Шойгу оголосив про завдання збільшити чисельність армії до півтора мільйона людей протягом трьох років. Передбачається, що майже половина з них будуть контрактниками.

Читайте також на порталі "Коментарі" - в Інституті вивчення війни (ISW) розповіли, перед яким вибором незабаром опиниться Кремль.

Також видання "Коментарі" повідомляло – про що каже провокація зі збитим росіянами американським дроном – чому це на руку Україні.