Миру не буде: Bloomberg дізнався про плани Росії на наступний рік

За інформацією Bloomberg, Росія різко збільшить витрати на війну наступного року

Явно не готуючись до закінчення війни чи навіть перемир'я російське керівництво має намір на чверть збільшити військові витрати у бюджеті 2025 року. Як передає портал "Коментарі", про це пише Bloomberg із посиланням на проект трирічного бюджету РФ, з яким вдалося ознайомитись журналістам.

Зазначається, що в російському бюджеті наступного року витрати на "оборону" становитимуть 13,2 трильйона рублів (142 мільярди доларів) проти 10,4 трильйони рублів цього року. Це еквівалентно 6,2% ВВП. Згідно з аналізом Bloomberg на основі проектних даних, військові витрати РФ становитимуть 5,6% ВВП у 2026 році та 5,1% у 2027 році.

Усього наступного року Кремль хоче витратити на армію та інші силові органи близько 40% федерального бюджету. Це більше, ніж сукупні асигнування на освіту, охорону здоров'я, соціальну політику та економіку.

При цьому засекречені статті бюджетних видатків наступного року становитимуть 12,9 трлн рублів, тобто близько 30% загального кошторису.

"Кремль продовжує збільшувати витрати на війну, оскільки його сили повільно просуваються на сході України у війні, яка, за оцінками західних спецслужб, спричинила сотні тисяч втрат росіян", - пише Bloomberg.

При цьому аналітики звернули увагу, що документи чітко показують, що путінський режим планує усунути дефіцит бюджету в 2025 році до 0,5% ВВП. Це російська влада має намір досягти за рахунок зростання газових і так званих нафтових доходів.

Bloomberg прогнозує, що прогнозований дефіцит бюджету може бути оптимістичним, виходячи з досвіду поточного року.

Читайте також на порталі "Коментарі" - онлайн зустрічі з РФ вже почалися: Зеленський зробив заяву про переговори, що обнадійлює.