Головна Новини Світ Росія На акціях протесту в Росії затримані сотні людей (ФОТО)
commentss НОВИНИ Всі новини

На акціях протесту в Росії затримані сотні людей (ФОТО)

Протестуючі вийшли на вулиці багатьох російських міст, найбільший мітинг проходить в Москві

23 січня 2021, 12:45
Поділіться публікацією:

У десятках міст Росії в суботу, 23 січня, проходять акції протесту в підтримку опозиціонера Олексія Навального. Повідомляється, що вже затримано близько ста осіб. Люди вийшли на протести в таких містах, як Іркутськ, Новосибірськ, Томськ, Красноярськ, Чита і в інших. У деяких містах відбулися сутички силовиків з учасниками протесту.

На акціях протесту в Росії затримані сотні людей (ФОТО)

В Росії затримані сотні людей

Наймасштабніша акція запланована в Москві на 15:00. Там вже оточили Пушкінську площу. У соцмережах публікують фото з колоною бронетехніки, яка вирушає нібито в Москву.

На акціях протесту в Росії затримані сотні людей (ФОТО) - фото 2

Відомого російського опозиціонера Навального затримали 17 січня на паспортному контролі, коли він прилетів з Берліна до Москви. На наступний день його засудили до 30 діб арешту — до 15 лютого.

Його прихильники оголосили про початок масових акцій протесту 23 січня, з метою домогтися його звільнення. До початку акцій в ряді міст затримали представників фонду Навального.

Як повідомляло видання "Коментарі", масова акція протесту пройшла в Хабаровську. Ще до початку мітингів поліцейські затримали ведучих YouTube-каналу RusNews на площі, де вони чекали, поки зберуться люди. Незабаром на акцію в Хабаровську вийшли близько 700 осіб. Вони скандували: "Ми не боїмося!", "Банду Путіна — під суд!" і "Путін — злодій!". На площі розкидані кілька фотографій російського президента.

Поліцейські з мегафонами почали говорити, що акція не узгоджена з владою, і вимагали від її учасників покинути площу. Співробітники ОМОНу намагалися відтіснити присутніх. Незабаром почалися затримання учасників протесту, під час яких ОМОН застосував кийки.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини