На кордоні з РФ збудують сотні бункерів: деталі

Країни Балтії збудують оборонні лінії на кордоні з Росією

Естонія, Латвія та Литва побудують на кордоні з Росією лінію оборони та близько 600 бункерів. Про це виданню Postimees розповів радник віце-канцлера Міністерства оборони Естонії Кайдо Тійтус, передає портал "Коментарі".

Влада трьох країн Балтії вирішила вдатися до спільних заходів щодо зміцнення східного кордону у відповідь на можливу російську агресію.

Повідомляється, що естонський уряд планує побудувати близько 600 бетонних бункерів на східному кордоні для захисту від потенційних загроз з боку Росії.

Зазначається, що основна мета будівництва бункерів спрямована на запобігання потенційних атак російської армії та забезпечення безпеки на території країн Балтії.

Видання пише, що кожен бункер, який розрахований на розміщення десятьох військовослужбовців, буде здатний витримувати пряме попадання снаряду калібру 152 мм та захищатиме військових від вогню та осколків.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що російські загарбники складають списки "неблагонадійних" громадян України, які, проживаючи на тимчасово окупованих територіях, відмовляються від отримання російських документів. Наявність паспорта РФ тепер є головною умовою проживання на тимчасово окупованих територіях. Загарбники ввели обов’язковий військовий облік для чоловіків. Тепер звернутися в окупаційні адміністрації можуть лише ті чоловіки, які зареєстровані у військкоматі.

"Коментарі" також писали, що заступник командира 3-ї Окремої штурмової бригади, майор Збройних сил України Максим Жорін не виключає, що найближчим часом російські загарбники можуть розпочати новий наступ на півдні та сході України. При цьому офіцер не вважає навіть "космічним сценарієм" новий наступ росіян на Київ.