Головна Новини Світ Росія Нацистська форма і свастика: в Росії розгорівся скандал через цирковий виступ (ФОТО, ВІДЕО)
commentss НОВИНИ Всі новини

Нацистська форма і свастика: в Росії розгорівся скандал через цирковий виступ (ФОТО, ВІДЕО)

Тварин у нацистській формі використовували під час дитячого ранку

13 січня 2021, 13:41 comments1283
Поділіться публікацією:








У Росії розгорівся скандал через цирк. Працівники держцирку Удмуртії вивели на сцену тварин у нацистській формі. Про подію повідомляє ряд російських ЗМІ та Telegram-каналів.

Нацистська форма і свастика: в Росії розгорівся скандал через цирковий виступ (ФОТО, ВІДЕО)

В Іжевському цирку тварин одягли у нацистську форму. Фото: Держцирк Удмуртії

Найцікавішим є те, що замовником гучного виступу стала РПЦ — Іжевська та Удмуртська єпархія. Російське духовенство вважає, що нічого незвичайного не сталося. На думку представників церкви, виступ став символом перемоги над фашизмом.

Цікаво, що нацистська форма і свастика використовувалися винятково як одяг для тварин. Дресирувальники ж були одягнені в костюми, що нагадують форму червоноармійців.

Нацистська форма і свастика: в Росії розгорівся скандал через цирковий виступ (ФОТО, ВІДЕО) - фото 2
Нацистська форма і свастика: в Росії розгорівся скандал через цирковий виступ (ФОТО, ВІДЕО) - фото 3
Нацистська форма і свастика: в Росії розгорівся скандал через цирковий виступ (ФОТО, ВІДЕО) - фото 4

Цирк Удмуртії підтверджує теорію РПЦ, повідомляючи, що вистава розігрувала окремі епізоди Другої світової, вірніше "7 січня 1942 року [коли — ред.] стався переломний момент в ході Великої Вітчизняної війни". Саме тоді німецька армія зазнала разючого краху в битві під Москвою.

"У манежі відповідно демонструвався номер, в якому дресирувальники в формі червоноармійців проганяють дресированих козлів в попоні з нацистською символікою, підсилюючи ефект дикторського тексту та візуального ряду", — підкреслюють в прес-службі цирку.

В єпархії ж навіть знайшли пояснення, як подібний епізод можна пов'язати з новорічним ранком, на який і прийшли батьки з дітьми. (До речі, останні — в основному вихованці недільних шкіл).

Представники церкви вважають, що окремі елементи історії РФ тісно переплетені з Різдвом. Згадали навіть про Вітчизняну війну 1812 року, яка закінчилася 25 грудня (на католицьке Різдво або ж православне, але за старим стилем).

Попри численні спроби виправдань, громадськість все одно обурена тим, що сталося. Користувачі соцмереж залишають гнівні коментарі під відеозаписом, а копії знятих роликів уже розлетілися десятками Telegram-каналів.

"Претензії були до того, що люди прийшли на виставу "Дід Мороз і цирк звірів", яке у нас паралельно проходило. Але тут у нас сюжетна лінія була абсолютно інша, тому люди обурюються в соцмережах. Мабуть, не всі зрозуміли, куди прийшли. Чекали на Діда Мороза, а ми показували роль церкви у вітчизняній історії", — продовжують гнути свою лінію в Іжевському цирку.

Варто зауважити, що скандальним виступом вже зацікавилася прокуратура Удмуртії.

Нагадаємо, раніше "Коментарі" повідомляли, що в Україні із 2021 року заборонено використовувати тварин у циркових виступах.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

ПутлерКапутлер

13 січня 2021, 18:03

как говорила одна дрессированная дипломатическая лошадь из Лаптестана: - дебилы *лять.

алекс

13 січня 2021, 14:50

это какая-то епатриарховатая страна


Новини