Нахабство вищого рівня: у МЗС РФ повідомили, яку вимогу виставлять Україні

У МЗС країни-агресора заявили, що добиватимуться від України компенсації за «завдану шкоду» від початку «СВО»

Як заявив посол з особливих доручень МЗС РФ Родіон Мірошник, Росія ретельно веде роботу з оцінки збитків, які нібито було заподіяно українською стороною з початку так званої "спеціальної військової операції" і добиватиметься компенсації за них.

"Є спеціальні служби, створені на рівні регіонів, які збирають ці дані. У багатьох з них уже ведуться відновлювальні роботи за рахунок держави, працюють фонди та інші механізми. Але все, що зараз відновлено чи ні, обов'язково вважається і вноситься до бази даних в якій фіксується, яких збитків було завдано економіці, господарству та безпосередньо людям", - заявив представник країни-агресора.

Крім цього, дипломат РФ додав, що Росія має намір шукати механізми, які дозволять домогтися компенсації завданих збитків. При цьому він відмовився називати загальну суму "завданих збитків", оскільки бойові дії ще продовжуються.

"У міру нашого просування можна буде формулювати умови та вимоги щодо винуватців скоєних злочинів, а також говорити про реалістичні механізми відшкодування збитків", - наголосив Мірошник.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що у "формулі миру" президента Володимира Зеленського одним із пунктів прописано виплату репарацією Росії за завдану шкоду. Адже терористична РФ рівняє цілі міста із землею, щоб мати можливість захопити їх, також знищує енергетику країни, станції, підприємства, руйнує об'єкти цивільної інфраструктури. При цьому в Офісі президента зазначили, що саме Україна визначатиме і термін завершення війни, і обсяг репарацій.