Навальний подав позов до суду на Пєскова про захист честі, гідності, ділової репутації

Про це йдеться в реєстрі Пресненського районного суду міста Москви

Олексій Навальний подав позов до суду про захист честі, гідності, ділової репутації до громадян та юридичним особам на прес-секретаря президента Російської Федерації Дмитра Пєскова. Про це йдеться в реєстрі Пресненського районного суду міста Москви.

Раніше російський опозиційний лідер заявляв, що подасть до суду на Дмитра Пєскова через його слів про те, що Навальний міг працювати з фахівцями ЦРУ, а також зажадав докази того, про що заявив Пєсков. Відомо, що своє припущення щодо Навального прес-секретар Путіна висловив 1 жовтня, коментуючи заяву спікера Держдуми В'ячеслава Володіна, який назвав ситуацію з отруєнням Навального зрежисованою західними спецслужбами. Пізніше глава російського МЗС Сергій Лавров заявив, що Навального могли отруїти "Новачком" вже в Німеччині або на борту авіасудна, яким його евакуювали з Омська в Берлін.

Він підкреслив, що в клініці "Шаріте" токсинів в організмі Навального не знайшли. Але в той же час, сліди отруйної речовини були виявлені тільки в лабораторії німецьких збройних сил. Але при цьому правоохоронні органи Німеччини не оприлюднюють даних про аналізи і про лікування Навального.


Раніше "Коментарі" повідомляли про те, що Навальний готується до другого отруєння "Новачком".