Головна Новини Світ Росія Навального засудили до 3,5 років в'язниці. Реакція відомих російських блогерів
commentss НОВИНИ Всі новини

Навального засудили до 3,5 років в'язниці. Реакція відомих російських блогерів

Відповідне рішення Симоновський суд Москви оголосив 2 лютого, задовольнивши клопотання Федеральної служби виконання покарань РФ і прокуратури по так званій справі "Ів Роше"

2 лютого 2021, 20:50
Поділіться публікацією:

Суд в Москві розглянув клопотання ФСВП про заміну умовного терміну російському опозиціонеру Олексію Навальному на реальний. Політик буде відбувати покарання у в'язниці. Про це повідомляє "Новая газета".

Навального засудили до 3,5 років в'язниці. Реакція відомих російських блогерів

Олексій Навальний (фото з відкритих джерел)

Після вирахування домашнього арешту і часу, проведеного в СІЗО, йому доведеться відбути близько 2,5 років покарання. До набрання чинності вироку Навальний залишиться під вартою. Відповідне рішення Симонівський суд Москви оголосив 2 лютого, задовольнивши клопотання Федеральної служби виконання покарань РФ і прокуратури по так званій справі "Ів Роше".

Російські відомі блогери відреагували так. Телеведуча Ксенія Собчак на своїй сторінці в Інстаграм назвала суд на Навальний — головною подією року.

"Цей суд кричуще несправедливий, до "справи Ів Роше" він ніякого відношення не має, як свого часу і справа Ходорковського не мало до ЮКОСу. Це політична справа, і будь-якій людині це ясно. Адже ще два роки тому Навальний отримав від російського уряду 4 мільйони рублів компенсації у цій справі. І здавалося, це була логічна крапка у всій історії. Але немає — дістали стару справу, пред'явили безглузде звинувачення. А потім почалися перетасовки суддів, затримання журналістів, які працювали в суді — і навіть їжу з McDonalds до Навального не пустили", — розповів вона.

Як вважає відомий російський блогер, вона б не голосувала за Навального на президентських виборах, але вона хотіла б мати законну можливість просто не поставити галочку навпроти його прізвища.

"На вільних виборах, які будуть проходити не на пеньках і не у віддаленому майбутньому, а в країні, де ми всі збираємося жити прямо зараз", — додала вона.

Блогер Ілля Варламов написав так.

"Суд дав Навальному три з половиною роки колонії. З цього терміну відняли близько восьми місяців домашнього арешту, тобто в колонії йому має пробути два роки і вісім місяців. Слухаючи вирок в акваріумі для підсудних, Олексій дивиться на дружину Юлію і малює на склі сердечко ", — поділився російський блогер.

Нагадаємо, в"язень Кремля розповів, в яких умовах він знаходиться. За його словами, в невеликій камері, в якій він буде ще перебувати місяць, є вікно і залізне ліжко.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини