Наймолодшим кріптовалютним мільярдером світу став росіянин

Криптовалютний гаманець росіянина містить 333,5 тис. токенів

Наймолодшим криптовалютним мільярдером світу став росіянин Віталій Бутерін, пише Forbes. Творцеві Ethereum 27 років, його статки сягнули понад 1 млрд доларів після того, як ціна токена вперше перевищила 3 тисячі доларів.

Криптовалютний гаманець росіянина містить 333,5 тис. токенів. З початку 2020 року його статки зросла більш ніж у 20 разів.

Компанія Ethereum - друга найбільша криптовалюта у світі з ринковою капіталізацією в $ 389 млрд, вона поступається тільки біткоїни, капіталізація якого становить $ 1,05 трильйона. Ефір дорожчає на тлі зростаючої популярності програм децентралізованих фінансів (DeFi), покликаних замінити традиційні фінансові інститути - банки та страхові компанії, підкреслює американський Forbes.

Нагадаємо, українські чиновники в деклараціях 2020 року задекларували 46351 біткоїн. Біткоїни у свої доходи за минулий рік задекларували 652 чиновники від представників місцевої влади до працівників міністерств і поліції. Такі дані опубліковані сервісом OpenDataBot, що спеціалізується на аналізі відкритих реєстрів. Найбільше криптовалюти виявилося у депутатів міських рад (11%), співробітників поліції (9%), військових (6%), районних депутатів (6%), прокурорів (4%) і трохи понад 3% від загальної кількості біткоіни, згідно з деклараціями, у депутатів Верховної Ради. Найбільше біткоїни задекларував ексдепутат Дніпровської міської ради (партія "Самопоміч") і місцевий бізнесмен В'ячеслав Мішалов - 18 тис. біткоїн, що відповідно до нинішнього курсу криптовалюта до долара еквівалентно понад 1 млрд дол. Читайте докладніше в нашому матеріалі.