Несе серйозні ризики для України: чому Шойгу знову здійснив візит до Ірану

Шойгу їздить до Ірану та до інших союзників Росії, щоб отримати нову зброю для війни в Україні.

17 вересня секретар Ради безпеки Росії Сергій Шойгу прилетів до Ірану. Цей візит став другим за останні два місяці для колишнього міністра оборони РФ. У Центрі протидії дезінформації (ЦПД) пояснили, чому Сергій Шойгу прилетів в Іран.

Центр протидії дезінформації вважає, що причиною візиту Сергія Шойгу до Ірану можуть бути спроби Росії отримати зброю від своїх союзників. Крім того, Шойгу також здійснив візит до Сирії та Північної Кореї, які відкрито підтримують Росію у війні з Україною.

"Секретар Ради Безпеки РФ Сергій Шойгу здійснив візит в Іран – вдруге за два місяці. Незадовго до цього він відвідав Північну Корею та Сирію. Така дипломатична активність може свідчити про те, що Росія шукає шляхи для отримання нової зброї від союзників", - йдеться у заяві.

Також у ЦПД вказали, що Іран заперечує надання Росії нової зброї, зокрема близько 200 балістичних ракет про які писали західні ЗМІ. Іран в обмін на цю зброю хоче від Росії отримати літаки Су-35 та розширити співпрацю з РФ щодо створення ядерної зброї.

"На тлі появи цієї інформації США та Велика Британія висловлювали побоювання, що РФ вже ділиться з Іраном технологіями та інформацією для створення зброї масового знищення", - наголосили в Центрі протидії дезінформації.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що український народний депутат закликав розглянути можливий удар по Ірану через його співпрацю з Росією та поставки озброєння.

Також "Коментарі" писали про заяву МЗС України про можливість розірвати дипломатичні відносини з Іраном через поставки балістичних ракет до Росії.