Олексія Навального висунули на Нобелівську премію миру

Кандидатуру російського опозиціонера на престижну премію висунули авторитетні вчені з Росії та інших країн

Глава Фонду боротьби з корупцією і найбільш яскравий представник опозиції в Росії Олексій Навальний висунутий як кандидат на Нобелівську премію миру. Про це повідомляє видання "Медуза", посилаючись на російського професора, який викладає в університеті Ратгерс в Нью-Джерсі Сергія Єрофєєва.

У своєму інтерв'ю ліберально налаштованому телеканалу "Дождь" Єрофєєв заявив, що в цьому році ряд авторитетних вчених на Заході, які відстежують події в Росії, стали ініціаторами висунення Навального.

"Я не стану називати конкретних імен, це буде некоректно, але серед тих, хто підтримав кандидатуру Олексія Навального, є "великі люди", - зауважив професор.

При цьому раніше Єрофєєв вже коментував цю можливість для Навального, оскільки "вона вже давно витала в повітрі".

"Останні події підштовхнули деяку частину міжнародної наукової спільноти, і навіть ту частину, яка раніше була байдужа до діяльності Навального, в тому числі в Росії. Серед моїх колег є такі, які сказали, що досі не довіряли йому або не помічали його діяльності. Але отруєння та повернення з коми надихнуло колег, щоб цей крок зробити. Вони зважилися на це тому що розуміють, наскільки важливо це для Росії і для світу ", - уклав він.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що минулого року Олексія Навального номінували на престижну премію ім. Андрія Сахарова.