Поклонська заявила, що готова стратити Турчинова

Журналіст Ксенія Собчак запропонувала Наталі Поклонській пофантазувати на тему можливого покарання для лідерів Майдану в 2014 році

Колишній прокурор Автономної Республіки Крим Наталія Поклонська заявила, що зрадила б страти колишнього секретаря Ради Національної безпеки і оборони Олександра Турчинова, оскільки вважає його персонально винним в ситуації, яка змусила кримчан проголосувати ан "референдумі" за "приєднання" до Росії в 2014 році. Про це вона розповіла в інтерв'ю російській журналістці Ксенії Собчак.

Так, в кінці бесіди з Поклонский Собчак запропонувала їй "супер-гру", в якій запропонувала зробити складний вибір.

"Уявіть, що у вас є повноваження одну людину помилувати, а другого віддати військовому трибуналу. Яка б була доля цих двох персонажів?", - звернулася журналіст до екс-прокурора Криму і показала фотографії з Турчиновим і Порошенко.

Як зізналася сама Поклонська, цей вибір виявився для неї складним і милості ніхто не заслуговує. Однак саме тому, що Олександр Турчинов особисто приїжджав в прокуратуру в 2014 році, вона відчуває до нього особливу неприязнь.

"Турчинова стратити, а цього (Порошенко - прим. Ред.) Милувати і відправити відбувати покарання на Колиму. Копати північно-кримський канал, а то тут води нема", - резюмувала Поклонська.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що інтерв'ю з Наталею Поклонский Ксенії Собчак довелося записувати під загрозою українського законодавства.