Попри санкції ЄС експорт дизпалива з Росії б'є рекорди. Відомо які країни купують

У Росії почався бум експорту дизельного палива після санкцій ЄС. Проте, ймовірно, він триватиме не довго.

Європейський Союз ввів санкції проти російських ресурсів, зокрема нафти та її похідних, бензину та дизельного палива. Попри такі заборони ЄС експорт дизпалива з Росії досягає рекордних показників. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на видання Bloomberg.

Європейські санкції позбавили Росію її найбільшого ринку, проте у Москві знайшла альтернативи та замість скорочення експорту країна-агресор його нарощує. Туреччина, Марокко, Бразилія, Туніс та інші країни активно закуповують дешеві російські ресурси. Навіть Саудівська Аравія, яка є найбільшим експортером нафти також збільшила імпорт російського дизпалива.

За результатами Vortexa Ltd., які були зібрані виданням Bloomberg Росія у березні може мати найвищі показники експорту дизельного палива з 2016 року. Усього за перші 19 днів березня РФ змогла постачати близько 1,5 млн барелів нафтопродуктів на день.


"Нафтопереробні заводи в Росії залишалися високими в березні, що забезпечило стабільний випуск дизельного пального", - говорить незалежний американський аналітик нафтопродуктів Михайло Турукалов.

Попри такі показники, видання Bloomberg стверджує, що такий бум експорту дизельного палива не триватиме довго. Адже відбулось різке збільшення кількості дизпалива, яке тримають у плавучих сховищах.

"Це ознака того, що знайти клієнтів на заміну (ЄС) виявляється складним завданням", - пише Bloomberg.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Болгарія відправила озброєння на мільярди доларів до України: що це за зброя.

Також "Коментарі" писали про 12 друзів Путіна: рейтинг найбільших союзників Росії.