Популярного російського тіктокера відправлять на фронт вбивати

Мілохін посмів мати відмінну точку зору

В Російській Федерації мало кому відома керівник Ліги безпечного Інтернету Катерина Мізуліна просить представників російського Міністерства оборони призвати відомого Тіктокера Даню Мілохіна на строкову службу до війська.

Як інформує Медуза, в своєму повідомленні росіянка каже, що до цього блогер, перебуваючи за кордоном "засмутив багатьох росіян русофобськими заявами", бо не підтримує військове вторгнення в Україну. Мізуліна заявляє, що перебування у війську буде сприяти патріотичному перевихованню Мілохіна і "молода людина зможе зі зброєю в руках довести на ділі свою вірність і відданість нашій Батьківщині".

Проте названа "молода людина" виявилась розумною. Ввечері 11 вересня опальний блогер вилетів з "батьківщини" в Дубай.

"О 23:18 він перетнув кордон в аеропорту Внуково. Це результат консолідації та єднання громадянського суспільства, про яке говорить наш президент. Дякую всім за підтримку, працюємо", — повідомила ця путіністка. Після цього російські пропагандистські ЗМІ ще повідомили, що Даня Мілохін знаходиться на військовому обліку в Краснодарському краї з 2018 року. Всі ці роки підстав для відстрочки в блогера не було.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що російського актора, який виступив проти війни в Україні, замінили на віртуальну копію. У другому сезоні російського серіалу "Контакт" обличчя актора Максима Віторгана замінили на дипфейк — зображення, згенероване нейромережами, а його ім'я вирізали з титрів. Увагу на це звернув телеграм-канал "Російське кіно у топі".

На опублікованому скріншоті видно, що обличчя Вітторгана було змінено, але в ньому вгадуються риси артиста. Віторган іронічно назвав те, що сталося великою "художньою та ідеологічною перемогою".