"Потворне явище": РПЦ закликає заборонити сурогатне материнство в Росії

Священний Синод РПЦ продовжує наполягати на тому, що сурогатне материнство - жахлива практика торгівлі дітьми

Глава синодального Відділу зовнішніх церковних зв'язків в Москві митрополит Іларіон заявив, що Російська православна церква настійно закликає Кремль на законодавчому рівні заборонити послуги сурогатного материнства. Про це передає агентство "Інтерфакс".

Так, за словами священнослужителя, дана практика є порушенням природних підвалин.

"Я з жалем сприймаю той факт, що наше законодавство не забороняє сурогатне материнство", - зазначив він в ефірі передачі на телеканалі "Росія 24".

При цьому митрополит прокоментував скандальний інцидент, коли 11 подружніх пар з Аргентини не змогли забрати дітей з України, які їм сурогатні матері народили, у зв'язку з міжнародним карантином. Іларіон заявив, що такі інциденти - тільки закономірність в світі, де народження і передача дітей за гроші не скасовані.

"Те потворне явище, яке отримало назву сурогатного материнства, воно неминуче призводить до таких ситуацій, тому що діти стають предметом торгівлі, і, з точки зору Церкви, вся практика сурогатного материнства глибоко аморальна", - сказав Іларіон.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв, що в мережі з'явилася чутка про те, що нібито прес-секретар президента Володимира Зеленського Юлія Мендель вагітна від нього, на що вона негайно відреагувала.