Просто шок: стало відомо, на якого гостя чекає РФ на саміті БРІКС у Казані

Росія чекає, що на саміт БРІКС у Казані відвідає генсек ООН Гутерріш

Росія чекає, що саміт БРІКС у Казані відвідає та візьме у ньому участь генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш. Зокрема, про це заявив заступник глави МЗС РФ Сергій Вершинін.

"Йдемо до дуже великої події – саміту у Казані. Це, справді, буде подія року з погляду його значущості, політичного резонансу та прийнятих рішень. Запрошено генерального секретаря ООН, якого чекають у Казані", — сказав Вершинін.

За його словами, для Гутерріша це буде "цікаве спілкування по суті" з полюсом сили, що помітно набирає авторитет, у міжнародних відносинах.

Крім того, Вершинін заявив, що у Москві вважають неприйнятним розширення центрального органу всесвітньої організації за рахунок країн НАТО та ЄС.

"Дуже важливе досягнення консенсусу, максимально широкої згоди країн щодо реформування Ради Безпеки ООН. Занадто багато стоїть на коні. Тут помилок не повинно бути", — зазначив російський дипломат.

За його словами, сьогоднішня дискусія розвивається навколо того, хто може увійти до РБ ООН, на яких умовах і як. На думку Вершиніна, Раді безпеки потрібне таке реформування, яке б враховувало інтереси більшості країн.

Нагадаємо, портал "Коментарі" розповідав , що в період з 22 по 24 жовтня у Казані відбудеться саміт БРІКС — міждержавного об'єднання, яке включає РФ, Бразилію, Індію, а також КНР, Південну Африку, ОАЕ, Іран, Єгипет та Ефіопію. Відомо, що на цьому саміті мають намір обговорити так званий китайсько-бразильський план врегулювання війни в Україні. Очікується, що на саміті будуть ухвалені якісь "важливі рішення".