Путін готує новий шантаж для світу, наслідуючи Сталіна та Гітлера

Путін хоче створити кризу в Європі через наплив мігрантів та високі ціни на продукти

Професор Єльського університету, американський історик, експерт з історії Східної Європи Тімоті Снайдер. в Твітер пояснив, як Путін планує впливати на світ, розв'язавши війну в Україні та блокуючи морські порти. росія провокує та залякує інші країни ядерною зброєю, зривом поставок газу та нафти, а тепер створює умови, за яких наступить голод в кількох країнах.

"У росії є план голоду. Володимир Путін готується заморити голодом більшу частину світу, що розвивається, як наступний етап своєї війни в Європі. Якщо російська блокада триватиме, десятки мільйонів людей в Африці та Азії будуть голодувати. Жах голодного плану Путіна настільки великий, що нам важко його зрозуміти", - пише історик.

Науковець проводить паралель з діяльністю Сталіна та Гітлера стосовно українського зерна та родючих полів. Радянський вождь використав український чорнозем для побудови індустріальної економіки, запровадивши колективізацію та створення колгоспів, а під цими гаслами фактичний голодомор в українських містах і селах, вивозивши зерно. Тоді загинуло не менше чотирьох мільйонів українців.

Гітлер захопив Україну та хотів перенаправити українське зерно з Радянського Союзу до Німеччини.

"Друга світова війна велася за Україну і значною мірою в Україні, між диктаторами, які хотіли контролювати постачання продовольства. Російські політики підготувала план голоду 21-го століття. Росіянам кажуть, що сталінський голод був випадковістю, а українці — нацисти", - говорить Снайдер.

Історик висуває ідею, чого ж насправді росія прагне, розв'язавши таку війну в Україні. Одна з цілей рф - блокування українського експорту та тиск на економіку; друга - голод в країнах Близького Сходу та Північної Африки й міграція звідти населення до Європи; третя - звинувачування України в голоді та тиск на ЄС задля зняття санкцій з агресора.

"Фактична масова смерть потрібна як фон для пропагандистського змагання. Коли почнуться продовольчі бунти та поширюється голод, російська пропаганда звинувачуватиме Україну та закликатиме визнати територіальні здобутки росії в Україні та скасувати всі санкції. росія планує морити голодом азіатів і африканців, щоб виграти війну в Європі. Це новий рівень колоніалізму і останній розділ політики голоду", - підсумовує експерт.

Як писав портал "Коментарі", де на фронтах найгарячіше станом на 11 червня.