Путін намагається використати війну в Ізраїлі, але його це не врятує, - Telegraph

Росія втратила свою репутацію і тепер виглядає аутсайдером і "згасаючою державою"

Президент Росії Володимир Путін намагається отримати максимальну вигоду з війни між Ізраїлем та бойовиками ХАМАС. Зокрема, Кремль хоче добитися припинення вогню, щоб здобути репутацію миротворця та збільшити вплив Росії на Близькому Сході. Як передає портал "Коментарі", про це написав у своїй статті для The Telegraph полковник армії Великобританії у відставці Річард Кемп.

"Людина, відповідальна за пролиття величезної кількості крові по всьому світу, і особливо в Україні, тепер каже: "Зараз важливо зупинити кровопролиття", - зазначив полковник.

На його думку, втручання Путіна в конфлікт нічого не змінить, оскільки репутація Росії як сильної світової держави була сильно підірвана війною проти України. Російські війська залишаються у дуже важкому становищі через 18 місяців повномасштабної війни, а удари ЗСУ ракетами ATACMS по аеродромах в окупованих Луганську та Бердянську сильно принизили Кремль.

За словами Кемпа, країни Близького Сходу тепер вважають Росію "згасаючою державою". Так, у Сирії Путіну вже втрачає позиції. Йому довелося передислокувати частину сил звідти в Україну.

Експерт пояснив, що війна Ізраїлю проти ХАМАС може надати Кремлю короткочасну вигоду. Однак, незважаючи на старання Путіна, Захід гуртується навколо Ізраїлю, а Росія на його тлі виглядає "аутсайдером".

"Якщо вони бачать у цій кризі засіб для перемоги у війні в Україні, то це нездійсненна мрія: таку міг придумати тільки зневірений диктатор", - іронізує Кемп.

Також видання "Коментарі" повідомляло – яке рішення має ухвалити українське керівництво – чого не вистачає нам для перемоги.