Путін обіцяв, що такого не буде: чому росіяни вийшли на мітинг

У російському Краснодарі сотні жителів зібралися на протест, де вимагають відновити постачання світла та води

Жителі російського Краснодара вийшли на мітинг Росіяни вимагали відновити подачу води та світла. Як передає портал "Коментарі", про це повідомляють російські Telegram-канали та "Радіо Свобода".

Мітингувальники перекрили одну із вулиць на півночі міста. Протестувальники вимагали відновити подачу світла та води.

У регіоні масові відключення світла, як стверджує місцева влада, через обмеження подачі електрики з інших регіонів та спеки.

Росіяни у Краснодарі скаржилися, що влітку у них вимикали світло спочатку один раз на тиждень, потім тричі, а тепер світла нібито немає по 12-15 годин на добу. На мітинг до Краснодару прибув мер та пообіцяв забезпечити подачу технічної води.

Після появи на мітингу мера російські силовики розпочали розгін протестувальників та арешти.

Масові відключення електроенергії в Росії відбуваються і в інших регіонах – на півдні, у Дагестані, на Північному Кавказі також проблеми зі світлом фіксують в окупованому Криму.

Цьому передував масштабний збій у роботі Ростовської АЕС. Без світла опинилося близько мільйона споживачів.

Читайте також на порталі "Коментарі" - у Ростовській області Росії здійснено удар по військовому аеродрому "Міллерово", зафіксовано "потужні прильоти". Були помічені дрони, в районі аеродрому – біля селища Долотинка, пролунало понад 16 вибухів. Про це повідомляє "Кримський вітер" у Telegram, посилаючись на відомості місцевих мешканців.

За їхніми даними, вибухи лунали й у нафтобази. У мережі також з'явилася інформація про пожежі в районі стоянок літаків та злітно-посадкової смуги.

Варто зазначити, що військовий аеродром "Міллерове" розташований за 5 км на північний захід від міста Міллерове, яке відноситься до селища Долотинка. На цьому аеродромі, за відкритими даними, базується 31-й винищувальний авіаційний полк із 1-ї змішаної авіаційної дивізії ПКС ЗС РФ.