Путін планує відновити практику сталінських часів: про що йдеться

В Росії планують збільшити кількість парадів: для цього це потрібно

Очільник РФ Володимир Путін відновлює сталінські спортивні паради. Чому російський диктатор вирішив відновити таку практику, повідомили у Центрі протидії дезінформації, інформує портал “Коментарі”.

За даними ЦПД, Путін підтримав ідею відновлення спортивних парадів на Красній площі в центрі Москви за прикладом тих, що проводилися у часи правління Сталіна.

“Пропаганда кремля часто апелює до “славного радянського минулого”. Спортивні паради були важливою ланкою у радянській пропаганді 1930-х років. Вона була спрямована на мобілізацію населення та демонстрацію його готовності до оборони в рамках підготовки до Другої світової війни, а також спробою побудувати імідж СРСР як “супердержави” на міжнародній арені", - переконані у Центрі.

За даними ЦПД, проведенням подібних масових заходів сьогодні влада у РФ намагається підкріпити віру росіян у "могутність" їхньої держави задля посилення підтримки серед населення політики кремля, зокрема війни проти України.

У Центрі також нагадали про роботу нового розділу порталу War & Sanctions – “Чемпіони терору”. Він містить дані про російських спортсменів, тренерів і спортивних функціонерів, які продовжують брати участь у міжнародних змаганнях та відбілюють репутацію Росії.

Раніше портал “Коментарі” повідомляв, що російські блогери впливають на настрої українок, підштовхуючи їх до розлучення. Блогери, які видають себе за експертів, поширюють відео на кшталт “10 причин, що він тебе перестав кохати”, “5 причин, що вам вже треба розлучитися”, “7 причин, що він тебе аб’юзить” і так далі. Яку думку про це мають психологи, читайте за посиланням.