Путін поговорив з президентом Бразилії про Україну: що сказав

До слова, в Україні розкритикували бразильсько-китайський мирний план

18 вересня президент Бразилії Луїс Інасіо Лула да Сілва телефоном поговорив з очільником Кремля Володимиром Путіним. Вони обговорили питання подальшого розвитку стратегічного партнерства двох країн, а також згадали про Україну. Про це повідомила прес-служба Кремля.

"Обговорено актуальні питання подальшого розвитку російсько-бразильського стратегічного партнерства. Підтверджено обопільну зацікавленість у нарощуванні політичного діалогу, взаємовигідного співробітництва в різних сферах, включно з торгівлею, сільським господарством, енергетикою, промисловою кооперацією", - йдеться в повідомленні.

Також у Кремлі повідомляють, що Путін нібито виклав свої "принципові російські оцінки" щодо війни в Україні.

"З урахуванням підтвердженої Луїсом Інасіо Лулою да Сілвою зацікавленості зробити внесок у пошук шляхів врегулювання українського конфлікту Володимир Путін виклав принципові російські оцінки з цього приводу", - додали в Кремлі.

Також Путін запропонував Бразилії допомоги побороти пожежі у Країні

"У зв'язку з природними пожежами, що охопили низку регіонів Бразилії, Путін висловив готовність надати в разі потреби сприяння в подоланні наслідків стихійного лиха", - йдеться у прес-релізі.

Нагадаємо, що "Коментарі" писали про те, що Зеленський різко відреагував на бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни. Президент України Володимир Зеленський назвав "театром" бразильсько-китайський "мирний план" закінчення війни. За словами Зеленського, ця ініціатива Китаю та Бразилії деструктивна, створена з урахуванням інтересів Росії та без поваги до України.