Путін пригрозив відповісти на американські ракети в Європі

Володимир Путін розповів, як вплине розміщення американських ракет на території Німеччини та яку небезпеку вони несуть для Росії.

Російський диктатор Володимир Путін заявив, що Росія не зважатиме на мораторій щодо розміщення ракет середньої та меншої дальності (РСМД), якщо США розмістять свої ракети на території Німеччини. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на російські ЗМІ.

Володимир Путін виступив на параді до Дня Військово-морського флоту РФ в Санкт-Петербурзі. Під час своєї промови російський диктатор заявив, що Кремль вважатиме себе вільним від виконання мораторію на розміщення РСМД.

"Росія вважатиме себе вільною від мораторію на розміщення РСМД у разі появи американських ракет у Німеччині", - сказав Путін.

Путін заявив, що Москва вважає небезпечним розміщення американських ракет у Німеччині, адже вони опиняться за 10 хвилин польоту до важливих російських об’єктів.

Німеччина заявила, що має серйозні проблеми в обороноздатності країни, тому домовилась з США про розміщення американської зброї на своїй території. США планують з 2026 року розгорнути в Німеччині зенітні ракети SM-6, крилаті ракети Tomahawk і експериментальне гіперзвукове озброєння.

Ракети середньої та меншої дальності – це крилаті та балістичні ракети, які здатні долати відстань 500-5500 кілометрів та можуть нести ядерний заряд. США та СРСР у 1987 році підписали договір про ліквідацію РСМД, який діяв до 2019 року. Вашингтон заявив, що Росія порушила договір, адже розгорнула систему 9М729. У серпні 2019 року МЗС Росії офіційно заявило про те, що договір припинив діяти.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США розповіли, чому Путін знову активно погрожує ядерною зброєю.

Також "Коментарі" писали про російського пропагандиста, який виступив проти ядерного удару по Україні та назвав дивний аргумент.